Gastouder aan huis

Als een gastouder bij jou thuis de opvang verzorgt, heeft dat als grootste voordeel dat je kind zich optimaal ontwikkelt in zijn eigen vertrouwde en veilige omgeving. Daarnaast is het fijn dat er altijd een bekend gezicht voor de deur staat. Voor jou als ouder betekent het dat je je kind bij wijze van spreken in pyjama achter kan laten en zo zorgeloos de deur uit kan!

Een gastouder aan huis betekent ook flexibele opvang. Samen met de gastouder kun je afspraken maken over de opvanguren en dagindeling maar ook over het doen van licht huishoudelijk werk. Zo hoef je je aan het einde van de dag dus niet te haasten en tref je je huis weer netjes aan.

Als je kiest voor een gastouder aan huis, zorgen onze bemiddelingsmedewerkers voor een passende koppeling tussen jou, je kind(eren) en de gastouder. Jouw wensen staan daarbij centraal en matchen we met die van de gastouder. Is je uitgerekende datum bekend? Dan kun je je kind al bij ons aanmelden. Meer informatie over de richtlijnen en voorwaarden voor gastouderopvang bij je thuis vind je hier.

Gastouder ziek?

Mocht je vaste gastouder ziek zijn of met vakantie, dan kun je het gastouderbureau inschakelen om, indien mogelijk, een vervangende gastouder te regelen. Er zijn ook gastouders beschikbaar voor noodopvang. Met het oog op het welzijn van je kind is het echter aan te raden om vervangende opvang in eerste instantie in de eigen, vertrouwde omgeving te zoeken.

Combi opvang

Wij bieden opvang dat past bij jou en je kind(eren). Het kan dan ook een idee zijn om eens aan combinatie-opvang te denken van gastouderopvang en kinderdagopvang of buitenschoolse opvang. Zo’n combinatie is eigenlijk het beste van twee werelden: enerzijds het gemak en de intimiteit van opvang bij je thuis en anderzijds de sociale contacten, de groepsdynamiek en de uitdagingen van opvang in een groep. Misschien past dit wel heel goed bij jouw kind en je eigen werkritme. Of misschien heb je meerdere kinderen en geeft het rust dat ze af en toe van school naar huis gaan met een gastouder. Ook kan het zo zijn dat je ene kind heel goed functioneert in een groep en je andere kind juist veel behoefte heeft aan rustig thuis spelen.

Kortom, reden genoeg om je eens te verdiepen in de mogelijkheden van combi-opvang. Onze afdeling Klantrelaties vertelt je er graag meer over. Je bereikt hen op klantrelaties@kinderrijk.nl of telefonisch via 020 – 426 08 66.